Qui som?
Activitats regulars
Cursos intensius
Teràpia holística
Contacta'ns
 La mort és part de la vida. La mil·lenària saviesa del budisme tibetà exposa clarament el procés de la mort amb una profunda comprensió de la naturalesa de l’univers, i oferint instruccions pràctiques i guia espiritual durant aquest trànsit que tots, tard o d’hora, haurem d’afrontar.
Les ensenyances del Bardo (estat intermig) s’extreuen del popularment anomenat “Llibre Tibetà dels Morts”, obra del gran mestre Padmasambhava, que representen per a molts la cúspide de la saviesa espiritual, una autèntica joia de la humanitat.

Horari: Dissabte i diumenge, de 10h a 13h i de 15h a 18h

Aportació: 80€.  Cal fer pre-inscripció de 30€ abans del 24 de febrer 

Lama  Tenzin  Samphel:  Després de dotze anys d'estudi i de pràctica, Lama Tenzin va obtenir el títol de Lama i va començar a ensenyar el budisme. En 1987 i per indicació de S.S. Dudjom Rimpoché, assumeix la seva representació a França. Lama Tenzin resideix actualment en el Centre Shedup Kunsang Choling a Septvaux, on ensenya i dirigeix retirs de meditació.   “Amics, l'essència d'aquesta preciosa vida no consisteix en el benefici del guany, l'honor i el bon nom; tampoc en el benefici de seguir una sèrie de normes morals; ni tan sols consisteix en obtenir benefici en el coneixement i la introspecció; si no que tan sols consisteix en assegurar l'alliberament del cor. Aquest és el significat, l'essència i l'objectiu d'aquesta preciosa vida”.
                                                    
Buda, del Majjhima Nikaya 

El Centre Mandala obre les portes per oferir les seves activitats, i sobretot, per oferir la saviesa del budisme a aquells que ho desitgin.

L'entitat impulsora del centre és Yeshe Nyingpo, associació cultural sense ànim de lucre, creada per importants mestres del budisme tibetà:  Dudjom Rimpoché i Shenphen Dawa Rimpoché.

Sensibles a les necessitats d'occident, aquests mestres van creure oportú fundar centres que acollissin la saviesa budista, per respondre, de manera adequada, a l'actual recerca de moltes persones que volen evolucionar a través d'una espiritualitat coherent i completa, de visió universal i tolerant. Ja que la visió budista és tan pràctica, senzilla i a la vegada profunda, pot enriquir la comprensió de qualsevol persona, al marge del camí espiritual que pugui seguir.

D'altra banda, inherent a aquest esperit obert, oferim tot tipus d'activitats que millorin la qualitat de vida i beneficiïn a les persones.


L'escola Nyingma (antiga) fou la primera tradició budista establerta en el Tibet entre els segles VII i IX per Guru Rimpoché, el gran mestre realitzat que va predicar les ensenyances dels Tantres i que fou profetitzat pel Buda Shakyamuni.

El budisme tàntric o Vajrayana constitueix un sistema integral d'ensenyances que comparteix instruccions amb totes les branques budistes, com ara l'atenció a la impermanència, la llei de causa i efecte (karma), desenvolupament de l'amor i la compassió, pràctica de la calma mental i meditació sobre la vacuïtat.

Tanmateix, els tantres inclouen instruccions específiques, com ara pràctiques psicofísiques relacionades amb les energies subtils, meditació en les “yidams“ (divinitats tutelars arquetípiques) o ensenyances sobre la naturalesa de la ment i la pura contemplació de la Gran Perfecció (“Dzogchen“).
La via tàntrica ens ensenya d'aquesta manera a integrar tots els aspectes de la vida per a evolucionar. Converteix allò quotidià en pràctica espiritual, sense rebutjar-ne res: “tot pot ser transformat, tot és sagrat”.El Centre Mandala forma part del llinatge Dudjom Tersar. En l'àmbit del budisme el concepte de llinatge és fonamental; lluny de voler conservar desesperadament un coneixement caduc, el llinatge permet transmetre, de cor a cor i de ment a ment, una saviesa profunda i viva, amb uns mitjans poderosos per a evolucionar espiritualment. En Dudjom Tersar aquesta puresa en la transmissió s'ha mantingut durant segles per a que  els practicants rebin ensenyances de mestres totalment realitzats. Per tant, l'existència del llinatge ens garanteix, en molts aspectes, la validesa i autenticitat del camí espiritual.

La relació mestre-deixeble és cabdal. No es tracta de seguir cap guru amb fe cega, tot al contrari: el budisme evita actituds dogmàtiques i alienants contràries a la veritable  espiritualitat. Per això el budisme convida a tenir una visió crítica envers els ensenyaments, i a examinar el mestre constantment. Si bé un científic és autèntic per la seva formació i treball, un mestre espiritual ho és per la seva realització i vast coneixement, i per ser l'exemple viu de les qualitats humanes més nobles com compassió, saviesa i equanimitat.

Si vols saber més sobre el llinatge pots anar a la web:www.nyingmatersar.com


S.S.Dudjom Rimpoché
El llinatge Nyingma Tersar s'integra dins la transmissió dels ensenyaments pel gran mestre realitzat, S.S. Jigdrel Yeshe Dorje Dudjom Rimpoché (1904-1987). A més d'un yogui altament realitzat, i un importamt descobridor de tresors espirituals, també va ser cap de l'escola Nyingma.

S.S. Shenphen Dawa Rimpoché                                    És fill i hereu espiritual de Dudjom Rimpoché. Va rebre del seu pare un entrenament complert en tots els aspectes del budisme i comprèn perfectament la mentalitat occidental. És l'actual regent del llinatge Dudjom Tersar i un dels grans mestres budistes actuals. 


 
Top